Paardendekens

Paarden en pony's kunnen over het algemeen prima overweg met verschillende weersomstandheden, zoals winter en zomer. Ze hebben vetlaag op de huid en worden extra warm gehouden door het vacht, wat isolerend werkt. Vandaar ook dat het niet aan te raden is om in de winter zeep/shampoo te gebruiken op een paard, omdat deze de vetlaag kan oplossen en het vermogen om warm te blijven wordt aangetast. Ook als een paard wordt geschoren, kan het paard zich niet meer goed warm houden. In dat geval of in het geval om bewust het vacht korter te houden kan gedacht worden aan een paardendeken.

Er zijn verschillende paardendekens:

Zomerdekens

Zomerdekens zijn dunne dekens, veelal zonder isolerende stof, dus een voering van 0gram. Eventueel kan er voor iets koudere dagen gekozen worden voor een voering tot 100gram.

(toon alle aanbiedingen van deze categorie)

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Winterdekens

Winterdekens zijn gevoerde isolerende paardendekens, welke geschikt zijn voor de herfst en wintermaanden. Deze hebben over het algemeen een voering van 100gram, 200gram, 300gram tot 500gram. Vaak wordt gekozen voor een paardendeken van 300gram. Voor gebruik in de wei raden wij ook aan om een slijtvaste en scheurvaste stof te kiezen, met een Denier (de maat voor hoe scheurvast een stof is) vanaf 600 Denier. Tevens raden wij dan aan dat er gekozen wordt voor een waterdichte paardendeken.

(toon alle aanbiedingen van deze categorie)

Regendekens

Regendekens zijn zoals de naam doet vermoeden paardendekens voor regenachtige dagen. Voor kortstondige regenbuien voldoet een waterafstotende regendeken en voor langere buien moet er gedacht worden aan een waterdichte regendeken voor paarden. Bij waterafstotende dekens zijn de naden vaak niet waterdicht en lekken dus water naar binnen. De pure regendekens zijn vaak niet gevoerd. Een voordeel hiervan is dat een regendeken over een staldeken of onderdeken gelegd kan worden. Het paard kan dan naar buiten zonder dat de staldeken nat wordt door de regen.

(toon alle aanbiedingen van deze categorie)

Eczeemdekens

Wanneer een paard last heeft van zomereczeem, kan een eczeemdeken worden gebruikt. Bedoeling is dat het paard zoveel mogelijk wordt ingepakt, zodat het paard een verminderde kans heeft op steken van muggen en de daaropvolgende jeuk, door de allergische reactie. Naast het gebruik van een Eczeemdeken, raden wij vliegenspray aan en diverse supplementen. Wij leveren dit allemaal in onze webshop.

(toon alle aanbiedingen van de categorie eczeemdekens)

Uitrijdekens

Uitrijdekens worden gebruikt na het rijden of na een training. Uitrijdekens zorgen ervoor dat de nieren en achterste spieren niet te snel afkoelen. Hier is een vergroot risico op bij paarden met kort of ingekort vacht.

(toon alle aanbiedingen van deze categorie uitrijdekens)

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Vliegendekens

Vliegendekens zijn zeer luchtige dekens met een soort gaas. Dergelijke dekens helpen goed tegen vervelende reacties van vliegen, maar tegen muggen die zomereczeem kunnen veroorzaken. Vliegendekens hebben geen isolatie en helpen niet tegen regen.

(toon alle aanbiedingen van de categorie vliegendekens)

Zweetdekens en Transportdekens

Zweetdekens bij paarden worden gebruikt om het paard niet te veel en te snel af te laten koelen na het rijden of na een training. Een zweetdeken zal dan werken als een extra vachtlaag. Met name bij geschoren paarden is het belangrijk dat deze een zweetdeken hebben.

(toon alle aanbiedingen van de categorie vliegendekens)

Dekenmaten en paardenmaten

Onze matentabel is hier te vinden. maattabel paardenmaten